12.august 2020 fikk Tina valper, 2 jenter og 5 gutter. Den ene gutten, Axel beholder vi i familien, de andre vil vi legge ut litt info og oppdateringer om her.
- Mamma, Tina er blanding av Jack Russel og mellompuddel
- Pappa, Tipp er dvergpuddel. MERK: Det står feil i kontraktene som dere har fått.
Informasjon fra valpebingen
7/10

Nå spiser valpene ca 4 kuler med Vom (frossentfor) – en kule fordelt på fire måltider. Kulene må tines og kan røres ut i litt lunket vann. I tillegg har de fri tilgang på tørrfor fra Kingsmoore. Vi har brukt både kylling og fisk. De ser ikke ut til å være kresne, smaker på alt de blir servert fra salat , kylling, gulrot og loff.
Sjekk eget innlegg om tannpuss med video. SE HER
6/10
I dag har alle fått passet sitt påskrevet. Veterinæren skrev at det var «et jevnt og trivelig valpekull».

3/10
Her er siste oppdatering fra valpebingen
Alle hunder går gjennom ulike faser. Det meste av tiden med hunden gir mye kos og hygge. Men som alle andre skapninger må valpen gjennom trassalder og pubertet. Det er da vi mennesker viser oss som de hundeeiere vi er. For å lette forståelsen av arbeidet med valpen i pubertestiden sender vi dere følgende bilder av Tina:


27/9
26/9
Av og til høres valpene ut som pingvinene i Akvariet i Bergen. Husk lyd !!
Uke 4
De fantastiske sju er nå fire uker. Syn, hørsel og luktesansen har blitt merkbart bedre. Alle valpene reagerer når vi er ved valpebingen og snakker med dem. De har begynt å leke og jage hverandre. Det viktigste i denne perioden i valpens liv er sosialisering. Vi merker de er mer sosiale og oppsøkende, og oppdagelsesferder begynner å bli viktig. De har vært på sin første tur på plenen. Det var en gøyal opplevelse. Alle valpene viste tydelig undring over det nye og spennende. Alle snuste rundt og var veldig nysgjerrige.
Valpene blir mer og mer initiativrike, og de søker opp det de syns virker spennende. De vil nå etterhvert begynne å reagere mer på omgivelsene, og de kan komme til å reagere på fremmede mennesker. De begynner å forstå hvem som hører til i flokken. Ikke alle hører til. Dette er viktig å ha i tankene når dere besøker deres lille nye familiemedlem. Dere kan bli avvist, men det er bare en utviklingsfase. Det blir etterhvert deres tur å innlemme den lille valpen i deres flokk.
Alle valpene har begynt å få tenner. Noen har fått to, andre har fått mange. Biteleking har fått ny betydning. De biter på hverandre, på fingre, på klær, ja alt de klarer å bite på. Det klør i munnen.
Vi har også begynt å være mer konsentrert på en til en kontakt med den enkelte valp. Ganske forsiktig, men likevel veldig viktig forberedelse til de skal ut i verden og reise hjem til sine nye familier.
De fleste av valpene får mye pels. Vi har derfor begynt å gre og børste de daglig. Klørne har de allerede klipt flere ganger.
Uke 2 og snart besøk
Valpene blir i litteratur beskrevet som spevalper frem til de er 3 uker gamle. Det vil si at de er veldig små babyer enda. De er fortsatt veldig hjelpeløse og helt avhengig av Tina. De suger melk av Tina hver 2-3 time, og er ofte mette etter noen få minutter. De bruker det meste av døgnet til å sove. Vi merker de er litt mer våkne og i aktivitet for hver dag som går.
De klarer ikke gå på do selv. Tina må hjelpe dem, slik at de får urin og avføring.
Da valpene ble født var luktesansen og evnen til å kjenne berøring de eneste sanser som fungerte. De lukter seg fram til Tina og sine søsken. Vi merker også at de kjenner forskjell på Sverre og meg når vi tar på dem.
De beveger seg som små selunger, åler seg fram på søken etter søsken og Tina. Dette er det viktigste for valpene fram til 3 ukers alder og kanskje litt lenger.
Evnen til å regulere temperaturen er fra fødselen av lite utviklet, men kommer sakte men sikkert. Til å begynne med sov alle i en haug, gjerne oppå hverandre. Nå de siste dagene har de begynt å sove mer ved siden av hverandre, og noen ganger spredt hver for seg. Det vil si at de slapper av litt mer på kryss og tvers. Det er tydelig at varme, nærhet til hverandre og Tina med mat er det sentrale i valpenes liv.
For noen dager siden begynte øyelokka å glippe fra hverandre. Selv om alle har «øyne» betyr ikke det at de ser. Synet trenger de neste 2-3 månedene til å utvikle seg. De første 2-3 ukene etter at valpen har fått øyne, bør de ikke utsettes for skarpt lys som sollys og blitz.
Øregangen hos en nyfødt valp er helt tett. Valpen hører ingen ting. Samtidig som øynene åpnes, åpner øregangen seg. De hører forsatt ikke noe. Etter 4-5 uker kan valpene begynne å orientere seg etter lyd og lys.
I den lille tiden på dagen som valpene er våkne, så har alle begynt å øve seg på å gå. De klarer i noen sekunder å stive av bena og reise seg. Av og til klarer de å ta et skritt eller to. Først etter 3-4 uker klarer de dette med litt stil. Men øvelse gjør mester. Stå/gå og eventuelt sitt i 1-3 sekunder, skjelver som et uvær, ramler omkull og opp igjen.
Som sagt, reagerer og registrerer valpene berøring og lukt. Nye lukter og berøringer kan oppleves som stress og må øves på. Når dere kommer og besøker valpen deres, så er den fortsatt en veldig liten baby. Den har begynt å venne seg til verden, men har ikke stor erfaring. Det er ikke sikkert at alle valpene vil like å bli løftet opp eller rørt på. Sier valpen at den ikke er trygg, vil Tina si at vi skal la den være. Da kommer det et voff eller to.
Det er viktig at alle barn og voksne er forberedt på at dette kan være et «se» besøk og ikke et røre og ta på besøk. Ser alt bra og harmonisk ut i valpebingen, og Tina ikke ligger og ammer, løfter vi opp valpen til dere.
Vi ønsker at valpen og dere skal få et harmonisk og godt liv sammen. Derfor må vi være litt strenge på dette.
Vi ser fram til å møte dere og vise dere Tinas fantastiske valper.
Valpene
Mamma og pappa:
