Selge hus i Spania

Under korona pandemien og portforbudet i Spania kjente vi på at 20 m² uteområde var i minste laget. Vi bestemte oss derfor for å selge rekkehuset vårt.

Det er to måter man kan bruke meglere på her i Spania. Man kan lage en eksklusiv avtale med en megler (sånn som det er vanlig i Norge).

En annen vanlig metode  i Spania er en ikke-eksklusiv avtale med flere meglere. Første megler som klarer å få en avtale om salg, får provisjon – de andre får ingen ting. Dette er årsaken til at det er så mange eiendomsmeglere her på Costa Blanca – og at mange har de samme husene til salgs på sine sider. Kunnskapsnivået blant meglerne er også variabelt.

Siden Torrevieja-området har folk fra mange land, valgte vi flere meglere for å dekke de forskjellige markedene.

  • Norsk megler for Norge og Finn.no
  • Svensk megler for det svenske og finske markedet
  • En megler for det belgiske og russiske markedet
  • En ren spansk megler (som ikke kunne noe engelsk)

I tillegg bør man passe på at eiendommen blir lagt ut på nettsider som Idealista og Fotocasa.

Nå for tiden er det ikke så vanlig å sette til-salgs-plakat på huset. Det er heller ikke så vanlig å avertere meg full adresse. Etter en måned uten noe interesse, satte vi ned prisen med 15000 euro. Da kom det plutselig flere på visninger fra alle meglerne uten at vi fikk noe napp. En dag ringte det på porten og utenfor sto en spansk dame som spurte om huset var til salgs. Hun hadde sett huset vårt avertert med full adresse, men hun ville ikke at det skulle gå gjennom noen megler. Det endte derfor opp med at ingen av våre meglere fikk noen provisjon – kun advokaten vår som vi betalte for å gjøre at det praktiske.

Rekkehus på Playa Naufragos
Rekkehuset på Playa Naufragos

Vi fikk ikke så mye penger som vi håpet på, men vi solgte i huset i løpet av 3 måneder. Kjøper var en dame i slutten av sekstiåra fra Torrevieja som hadde spart til eget hus hele livet, og som nå endelig fikk realisert drømmen sin.

Nå var en frustrerende periode over og en ny banket på døra for oss…

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *