Tina gateblanding, krokodille og engel med vinger

Tina, familiens friskus, og vår herlige gateblanding, krokodille og engel med vinger kan aldri beskrives godt nok. Hun er et levende og livlig eksemplar i hundeverden. Hun holder oss i aktivitet så godt som hele dagen og er en fantastisk humørspreder. Vi ler mye av henne og med henne, og selvfølgelig har hun bidradd til ganske mange grå hår på våre ellers så gråe hoder. Vi har gått fra total forelskelse, til største fortvilelse og endt opp der vi er i dag med verdens største kjærlighet, beste og mest trofaste følgesvenn.

Rekreasjon i sofaen.

Vil Tina ut, kommer Tina ut

Heldigvis har hun ikke begynt å jobbe for å komme ut av bilburet.

Tina gateblanding er yngstemann i huset og til tider meget sta, intelligent, oppfinnsom, følsom og innimellom en ganske irriterende hund. Hun finner på ting ingen andre hunder finner på, eller som du i hvert fall ikke hadde regnet med at andre hunder vanligvis ville gjøre. Hun åpner bokser, luker og tildels dører. Vil hun ut porten finner hun nesten alltid ut hvordan, og er det noe hun vil gjøre blir det alltid gjort. Hun pakker opp saker, også det som ikke er hennes hvis vi ikke følger med.

Å løse problemer begynte tidlig. Her er hun 4 måneder og vil ha clementinen på bordet.

De fleste hunder jeg har blitt kjent med oppigjennom livet mitt, har som regel latt seg avlede. Men med Tina, nei. Hun er med på leken i forhold til avledning til den er ferdig, for så å kunne gå tilbake å fortsette der hun slapp med det hun ville gjøre. Har hun sett skrujernet i verktøykassa, så husker hun at den ligger etter to dager. Og ønsker hun å leke med det så finner hun ut hvordan hun kan lure oss og få tatt det.

Vil du ha skoen din så får du ikke tak i den.

Engel med vinger

Flytrening eller slipper-ikke-taket-trening.

Tina er også en gateblanding som tror hun kan også fly. Dette tror hun fullt og fast på selv. Noen ganger når hun svever avgårde kan det også virke som hun kommer til å lette. Ørene rett ut som vinger, halen som ror til styring og føttene er landingshjul. Under flyforsøkene legger hun bena strømlinjeformet langs kroppen og hodet ligger i et med kroppen. Hun finjusterer kroppen i lufta og forsøker med alt hun har å oppheve tyngdekraften.

Fortsatt lander hun med alle fire bena på bakken etter et par meter når hun svever utfor verandatrappa, men du kan lese i øynene hennes at «neste gang da går det».

Den er min…

Krokodille

Etter noen uker var «Lille kanin» brukt opp.

Når Tina finner en skatt, skal den vernes for hva det er verdt. Hun slipper ikke så lett taket på de skattene hun finner. Hun samler det hun finner og vokter det vel. Noen ganger får vi diskutere skikkelig med henne, før hun slipper taket. Andre ganger går hun med på et rettferdig bytte. To godiser til deg og du får det jeg har…. Det er viktig for Tina at det er balanse i rettferdigheten.

Valgets kvaler. Er to godbiter nok for å gi fra seg denne skatten?

En annen ting Tina gateblanding er veldig opptatt av og nysgjerrig på, er hva som finnes på innsiden. Alt hun har fått blir på et aller annet tidspunkt dissekert. Til å begynne ble vi ganske stressa, for vi visste ikke hva hun spiste og fikk i seg. I dag vet vi bedre. Tina spiser ikke lekene sine, hun sjekker de ut. Dissekeringen kan gå over flere uker eller bare ta en dag. Innsiden skal på et eller annet tidspunkt ut. Kun en leke har levd siden hun var liten og det er kosebamsen. Den er riktig nok et halvt øre fattigere, men er ikke drept.

Kosebamsen har fulgt Tina siden hun var 8-9 uker gammel

Det skal sies at Tina har aldri ødelagt eller dissekert noe i huset. Ikke en sko, dørstokk, stolbein eller klær. Ingen ting. Hun kan til tider være litt av en tjuradd, men hva gjør man vel ikke for litt oppmerksomhet.

Vet hva jeg vil ha

Enda en ting er av stor betydning for Tina og det er lyder. Pipelyder, plystrelyder, ja alle lyder som finnes i leker. Kosebamsen har lyd i begge ender når du trykker på den. Tina kan ligge flere minutter på ryggen med kosebamsen mellom forlabbene for så å bite på den for å få fram pipelydene.

Trener kast og hent med Sverre. og ikke minst slipp taket…

En gang var vi i en stor butikk i Spania. Tina gateblanding gikk som en engel i bånd med Sverre. Plutselig brytes stillheten i butikken av at et barn noen reoler bortenfor oss klemte på en leke. Ut kom for Tina verdens herligste lyd. På under et tiendedels sekund var hun på vei under reolene for å ta snarveien til lyden som hun ville ha. Sverre fikk jobbet litt med henne der.

I dyrebutikkene får hun av og til velge gnagebein eller leke selv. Leken er vanskeligst for den må ha rette lyden. Gnagebeinet er lettere, for da vet hun med en gang hva hun vil ha.

Tøff i tryne total pyse

På turer i Spania hvor asfalten kan bli ganske varm, er vogna kjekk å bruke.

Det finnes mye Tina ikke vil eller kan bli redd for også. Våre hunder kan sies å være et umake par. De påvirker hverandre på godt og vondt. Av og til blir Nana en liten terrier, og ikke så reint sjelden blir vår herlige gateblanding en chihuahua. Blir den ene redd, blir den andre redd. Av og til har vi to chihuahuaer som sitter under bordet og skjelver.

Fremmed mann med hatt, fremmede mennesker med store klær, høylytte folk og veldig store hunder kan være skummelt, spesielt hvis hun er alene, eller Nana sier hun skal passe seg.

Gjemme seg under borden enten hun er redd eller har stjålet noe er Tinas varemerke. Her har hun fått tak i en isklump.

Tina liker ikke regnvær. Våt er for en gateblanding en uting – ihvertfall for Tina. Renslighet og hygiene står hun for selv. Ellers takk. Men skulle hun være så uheldig at hun blir slept ut i en regnskur, da er en lengre periode med rekreasjon under pleddet godt.

Etter en tur ute når det er kaldt, er det godt å komme inn.

Stor kjærlighet og hjelpende labb

Her er Tina 3-4 måneder. Allerede ei kosejente.

Tina strør om seg med kjærlighet og viser oss daglig at hun er glad i oss. Selv om hun liker å erte og lure oss er hun ei fantastisk kosejente. Best har hun det når vår lille flokk på fire er samlet og da helst i en haug i sofaen. Da slapper var deilige gateblanding av.

Tina hjelper til i hagen.

Tina elsker å være der det skjer. Enten det er kosetid i sofaen, hagearbeid eller et realt slag foran PCen. Hun stortrives som universets midtpunkt, og vil gjerne være unnværlig. Hun prøver alltid å finne måter å bidra til fellesskapet på og at alltid helhjertet og genuint opptatt av det hun holder på med.

Fra hun var liten har hun elsket å sitte på fanget til Sverre når han jobber å¨PCen

Ny venninne og avlaster

Lunsjtid i en park langt borte.

Tina har fått seg verdens beste venninne. Hun overnatter der i perioder, og da er Tina med på veldig mye. De er blitt fantastiske venner, og Tina skriker av glede når Thuva kommer til henne. Hun får være med i stallen, og har blitt kjent med Falesco som er hesten til Thuva. Tina får være med på alt Thuva gjør, og det liker hun godt. Så godt at hun kan blir veldig sliten.

Thuva og Tina trener på «sitt bamse». Tina gjør nesten hva som helst for en godbit.

Eventyret med Tina er ikke over. Vi kommer til å fortelle mer om hennes reise gjennom tiden og hennes fantastiske personlighet.

Favnen full. Tina er nyklippet og har sløyfe i håret.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *