Chihuahua jenta vår fra Spania ❤️

Nana i kjent positur
Nana liker å gå lange turer, men tar gjerne pauser. Skjør som er persilleblad, men tøff som en ilder. Et av hennes kallenavn er «lille persille.

 

Chihuahua fra Spania

For 4 år siden, i 2016 kom vår chihuahua, Nana inn i livet vårt. Hun satt i en pappeske på gulvet i en dyrebutikk i Torrevieja i Spania. Hun var for liten til være sammen med de andre valpene av ulik rase.

Chihuahua jente, liten av vekst med sine 800 gram på strømpelesten og 10 måneder gammel satt hun i pappesken og så på verden med store runde forskremte øyne.

Hjertet mitt smeltet og den lille vakre chi ble med hjem. Livredd satt hun bak sofaen i dager. Lurte seg fram om natten for å spise. Hun hadde ikke lært noe, kunne ikke noe eller visste ikke hvordan verden utenfor esken skulle fungere.

Å temme en chi

Etter som dagene gikk tok jeg i bruk bur om natten for å få kontakt med henne om dagen. Hun er som chihuahuaer flest sta og bestemt. Det gikk sakte fremover, men i dag elsker hun buret og dagen over alt på jord. Rutiner har blitt Hennes trygghet.

Det tok uker før hun turte gå på gress. Gress var ekkelt og skummelt. Røde fortau var livsfarlige, trær likeså. Katter og fugler hadde hun aldri sett. Bil hadde hun aldri kjørt i. Og enda mindre sett. Fortauskanter tok også litt tid å lære, det samme å gå i bånd.

Nana

Veien for Nana har frem til i dag vært lang og krokete. Hun er fortsatt en engstelig chihuahua frøken. Liker ikke fremmede, spesielt ikke de som brått bøyer seg over henne, for å fortelle henne at hun er søt. Nå springer hun ikke bort, men stiller seg opp og truer og prøver å jage bort. Vi ser på det som godt at vår lille spanske frøken etterhvert har blitt så modig at hun tør forsvare seg.

Hun rygger også unna hvis vi møter andre, spesielt store hunder. Da kryper halen inn mellom bena og hun kryper sammen og blir veldig liten og redd igjen.

I begynnelsen trodde jeg det var noe galt med halen hennes. Hun reiste den ikke opp på over et år. Hadde først en lang periode hvor den var mellom bena hennes, så hang den rett ned et halt års tid. Etterhvert ble hun gladere og mer bekymringsfri, og i dag vaier halen som på den stolteste og lykkeligste av alle chihuahua frøkner. 

Vår lille chihuahua har et stort sove hjerte.
Nana og Tina har siesta. Siestatid i Spania er hellig tid.
Pass for hunden er viktig på utenlandsreise.
Litt arbeid var det å få pass og papirer i orden. Med hjelp fra den spanske dyrebutikken ordnet alt seg. Nana er etterhvert blitt en bereist liten chihuahua jente.
Nana chihuahua jente på 1,3-1,4kg
Nana liker ikke å bli forstyrret i kosekroken i sofaen Hun liker heller ikke å bli tatt bilder av, så det er vanskelig å finne gode bilder av henne.

Stor personlighet

I dag er Nana en flott chihuahua jente, som med nebb og klør forsvarer sitt revir. Hun pendler fortsatt mellom Spania og Norge. Å fly er ikke det beste hun vet, men hun er trygg i kabinen sammen med oss. Som sydlandsk og spansk og chi så har hun også et temperament som har kommet mer fram. 

Med den nette vekt på 1300 gram er hun ikke den største chi i Spania og Norge, men av personlighet er hun noe av det største i verden. Med hodet høyt hevet, klar i blikket, med ørene rett opp og halen i en stolt svai over ryggen er hun et fantastisk skue. ❤️

Her kan du lese mer om chihuahua… og her kan du lese om Tina Jackapoo

One comment

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *