Corona har medført portforbud i Spania

Korte lufteturer med hunden er tillatt
Tina blir luftet i de folketomme gatene rundt huset. Vanligvis yrer det av mennesker i denne gaten. Her er ballbanen, petanque baner og lekeplass. Alle har portforbud i Spania nå. Corona svever over verden.


Portforbud under Corona-epidemien har ført til at vi lever, eller skal vi kalle det eksisterer, i en herlig rekkehusleilighet i det fantastisk vakre Spania. Blomster og lukter fra appelsintrærne fyller luften. Våren har meldt sin ankomst. Fuglene kvitrer og farger og lukter blir sterkere og sterkere. 

Portforbud

For en uke siden forandret Corona landet. Spanske myndigheter bestemte at alle skulle ha portforbud. Borte ble biltrafikken, barna som lekte i gatene og det meste av hundeglam. Stengte butikker, ingen som hastet på jobb om morgen eller kom tilbake på kvelden. Alt ble stille. Men fuglene, luktene og fargene er der enda. 

Siden da har vi så godt som ikke sett mennesker. Vi har lov til å gå ut. Til butikken, til lege, apoteket og vi har lov å lufte hunden. Riktignok korte målretta turer til hunden har gjort sitt. Tusen takk for at vi har to hunder. Vi er privilegerte og har lov til å gå utenfor porten hver dag. 

Tomme gater alle steder
Folketomme og livløse gater.

Portforbudet er ikke en straff, men det berøver likevel friheten. Vi fleiper med at vi har strandet på øde øy, og er de eneste menneskene i hele verden. Dette er ett av mange tiltak Spania har satt inn i kampen mot farsotten som herjer landet. Spania som alle andre land i Europa og som mange land i verden, ble ufrivillig  invadert og gjestet av det uregjerlige og mektige Coronaviruset. Smitten brer seg utover landet som ild i tørt gress. Mennesker lider og mennesker dør. Det råder fortvilelse og usikkerhet for fremtiden. Alle vet at det livet vi kjenner, kan være i ferd med å endres for bestandig.

Forebygge Coronavirus

Under våre lufteturer med Tina og Nana ser vi en sjelden gang mennesker på god avstand utstyrt med masker og engangshansker som målrettet haster til butikken i håp om å finne nødvendige matvarer. Mye er i ferd med å bli mangelvare og mye blir utsolgt raskt. Tilløpet til hamstringen som tiltok i forrige uke, er i ferd med å avta, men enkelte butikker har rasjonering. Det er mat til alle. Vi trenger ingen ting fra butikken. Gruer oss, vet det blir et prosjekt. Det er malt opp streker utenfor alle butikker, slik at avstand overholdes. Handlevogner, gater og fortau steriliseres så godt det er mulig.

Spania verner landet med å innføre portforbud i krigen mot Corona.
Håper og ønsker at det skal gå bra. Corona og portforbud isolerer.

Heia Spania

Tiltakene er strenge og vi respekterer og overholder dem. Det virker som alle spanjoler i gatene rundt oss overholder Portforbud og regler, og respekter tiltakene som er iverksatt. Vi vet det skrives ut bøter til mennesker som ikke overholder portforbudet. Vi leser på nettet at mange turister bøtelegges. Vi har alle et kollektivt ansvar for å bekjempe Corona. Hold dere hjemme folkens, så lever dere lengre og smitter i hvert fall ingen.

Alle innlegg om coronatøffe tider finner du her

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *